OPLEIDING

ORGANISATIEOPSTELLINGEN

OPLEIDING WERKEN MET ORGANISATIEOPSTELLINGEN
In de opleiding Werken met organisatieopstellingen leer je in een half jaar bedrijven die op bepaalde vlakken vastlopen te begeleiden met een organisatieopstelling. Het gaat om een systemische benadering waarin de dieperliggende oorzaken van problematieken die in organisaties spelen zichtbaar worden. Je leert problemen van de organisatie, het team of de medewerkers terug te herleiden naar het verleden, je maakt kennis met de dynamieken waarin organisaties vastlopen en leert de juiste interventies toe te passen om tot de kern van het probleem en de oplossing door te dringen.

Hoe zit een organisatie systemisch in elkaar? Hoe zit dat bij familiebedrijven? Hoe beïnvloedt het verleden van een organisatie het heden? Wat gebeurt er bij een fusie? Wat gebeurt er als een leidinggevende de missie van de organisatie uit het oog verliest? Hoe start je een opstelling, welk voorwerk is vereist, welke houding neem je aan als begeleider en hoe zorg je ervoor dat het veilig is en blijft voor directie en medewerkers?
Dat soort zaken komen tijdens deze opleiding aan de orde. Ook jouw eigen werkplek en rol, de invloed van jou op het werk en van het werk op jou komen uitgebreid aan bod.

HOMEPAGE_DE_SMEDERIJ5

De hele wereld om ons heen bestaat uit systemen. Een gezin is zo´n systeem, de afdeling van een bedrijf, een voetbalelftal of het lichaam waarin de verschillende organen samenwerken. Algemeen kenmerk van een systeem is dat het gericht is op het bereiken van stabiliteit en evenwicht. Zo ook organisaties en bedrijven.

In elk bedrijf en in elke organisatie kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor een systeem uit evenwicht raakt. Medewerkers zullen daar (onbewust) op gaan reageren. Er ontstaat bijvoorbeeld een onverklaarbaar hoog ziekteverzuim, strijd tussen verschillende afdelingen. Medewerkers werken niet meer samen, er zijn financiële- of afzetproblemen of er is een groot verloop van medewerkers.  Waar zaken eerst vanzelf liepen, stokt het nu.

Allemaal symptomen die aangeven dat het systeem uit evenwicht is en vraagt om herstel. Dat herstel kan je bereiken door het doen van een Organisatieopstelling.

Met organisatieopstellingen kom je snel tot de kern van het probleem en de oplossing in organisaties, teams, bij klanten en relaties.

OPLEIDINGSDUUR:
De opleiding duurt een half jaar (6 dagen, 1 examenavond)

KOSTEN:
De kosten bedragen € 1950,-. Je kunt dit bedrag in zes delen betalen.

DATA
Bekijk hier de DATA waarop de lessen gegeven worden.

ERKENNING
Deze opleiding is geaccrediteerd door CRKBO en BATC en erkend door CAT en CAT-Vergoedbaar.

HOMEPAGE_DE_SMEDERIJ6

ONZE OPLEIDINGEN

WORKSHOPS & REIZEN