OPLEIDING

ENERGETISCHE SYSTEEMTHERAPIE

OPLEIDING ENERGETISCHE SYSTEEMTHERAPIE (AAN JEZELF WERKEN)
Een praktische tweejarige opleiding waarin je je invoelend vermogen ontwikkelt en dit (als je dat ambieert) leert inzetten als coach/therapeut. Bereid je voor op een intensief groeitraject  waarin je ook flink aan jezelf gaat werken en aan de slag gaat met je eigen problematieken.
In het eerste jaar staat het doorgronden van het chakrasysteem centraal. Je leert de energie van de chakra’s te voelen, te begrijpen en ermee te werken. Het tweede jaar staat in het teken van het aurasysteem. Je leert de energie van het aura kennen, je leert over de werking van het aura en je ontdekt de subtiliteit ervan. Nadat je op deze manier je invoelend vermogen hebt ontwikkeld, verdiep je je in de energetische systeemopstellingen. Met deze methode kun je problematieken op een praktische en daadkrachtige manier in een consult zichtbaar maken en aanpakken.

ENERGETISCHE SYSTEEMTHERAPIE: EEN DOELGERICHTE THERAPIEVORM
De aura- en chakra -therapie in combinatie met de energetische systeemopstellingen maakt Energetische SysteemTherapie tot een bijzonder krachtige therapievorm die je doelgericht kunt inzetten in één op één consulten. Doordat de problematiek van de cliënt in de systeemopstelling direct zichtbaar en hanteerbaar wordt, vormt deze therapie voor veel therapeuten, coaches, psychologen en systeemtherapeuten een verrijkende aanvulling in hun praktijk.

HOMEPAGE_DE_SMEDERIJ5

DE ACHTERGRONDFILOSOFIE VAN ENERGETISCHE SYSTEEMTHERAPIE
Naast een fysiek lichaam hebben we ook een energetisch lichaam. Dit energetische lichaam bestaat uit het chakra- en aurasysteem. Als we in ons leven ervaringen opdoen die we niet kunnen of willen verwerken slaan we deze op in dit energetische systeem. Ze blokkeren de chakra’s, verstoren het aurasysteem en liggen als het ware te wachten om opgeruimd te worden. De meeste lichamelijke of geestelijke klachten vinden hun oorsprong in een verstoorde werking van het aura- of chakrasysteem en komen dus eigenlijk voort uit een vroegere ervaring die we niet verwerkt hebben. Vanuit die niet verwerkte ervaring schieten we in een reactiemechanisme. We gaan bijvoorbeeld aandacht opeisen, overmatig presteren, in ons hoofd zitten of ons terugtrekken.

EEN VOORBEELD
Ben je als kind in de steek gelaten of verstoten, dan kom je in de eenzaamheid terecht. Dit gevoel probeer je te compenseren door in een reactiemechanisme te schieten. Je gaat bijvoorbeeld liefde en aandacht claimen in de buitenwereld zodat je die eenzaamheid niet meer hoeft te voelen. Jouw claimgedrag zal in de buitenwereld aversie en afwijzing oproepen. Hierdoor kom je weer in de eenzaamheid en in het gevoel in de steek gelaten of verstoten te zijn. Pak je de oude ervaring op, doorvoel je deze en laat je deze los dan zul je je claimgedrag kunnen loslaten en zal de buitenwereld weer anders op je gaan reageren.

NA DE OPLEIDING
Na de opleiding kun je je verder ontwikkelen in de Energetische SysteemTherapie via onze Verdiepingstrajecten.  BEKIJK 

OPLEIDINGSDUUR
De opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar heb je twaalf dagen en twaalf avonden les. In het tweede jaar heb je veertien dagen en zes avonden les. Beide jaren sluit je af met een theorie- en praktijkexamen.

KOSTEN
De kosten bedragen € 2250,- per jaar (dit is exclusief e-learningmodules) . Je kunt dit bedrag in vier delen per jaar betalen.

DATA
Bekijk hier de DATA waarop de lessen gegeven worden.

ERKENNING
Deze opleiding is geaccrediteerd door CRKBO en BATC en erkend door CAT en CAT-Vergoedbaar.

HOMEPAGE_DE_SMEDERIJ6

ONZE OPLEIDINGEN

WORKSHOPS & REIZEN