GROEIEN

IN VERANTWOORDELIJKHEID

GROEIEN IN VERANTWOORDELIJKHEID
Je eigen leven bepalen. Zelfstandig worden. Op eigen benen staan. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Uit de slachtofferrol of reddersrol stappen. Je realiseren dat je een ander nodig hebt. Niet om je eenzaamheid op te vullen of omdat jij je leven anders niet kan inrichten. Maar omdat alles alleen doen saai is. Omdat je de ander nodig hebt om reflectie te krijgen op jezelf. Om intimiteit te bleven. Omdat het leuk is om vanuit jezelf met anderen te werken.

ONTDEKKINGSTOCHT
In de workshop Groeien in verantwoordelijkheid ga je een dag lang op een speelse manier ontdekken hoe jij beter op eigen benen kan staan en je eigen verantwoordelijkheid kan oppakken, wat jou hiervan weerhouden heeft, hoe je zelf meer kan bepalen wat jij wilt en hoe je hier meer naar kan gaan handelen. We gaan met andere woorden van kleur bekennen naar kleur bepalen.

LOSLATEN
Op slot staan, de dingen uitstellen, geen keuzes kunnen maken, je er alleen voor voelen staan….Het heeft allemaal vaak te maken met bepaalde gebeurtenissen in het verleden waar je liever geen contact meer mee maakt. Zo heb je blokkades opgebouwd die ervoor zorgen dat jij niet meer voor jezelf durft te kiezen. Dat je je terugtrekt of dat je in de reddershouding gaat zitten (Ik ga de ander maar redden want mezelf redden lukt me niet). Deze blokkades beschermen je aan de ene kant tegen pijn, angst en verdriet maar zorgen er tegelijkertijd voor dat je je leeg voelt en dat je jezelf diep van binnen afvraagt Wat doe ik hier eigenlijk?

 

HOMEPAGE_DE_SMEDERIJ5

SPELENDERWIJS AAN DE SLAG
In deze workshop gaan we op een luchtige manier op zoek naar de situaties en gebeurtenissen die jou in het verleden parten hebben gespeeld. Je doet individueel en met andere cursisten diverse oefeningen om na te gaan waarom je je verantwoordelijkheid niet durft te nemen. Na iedere oefening koppelen we terug wat voor effect de oefening op jou heeft gehad. Daarnaast maken we gebruik van de zogenaamde systeemopstellingen (vergelijkbaar met familie-opstellingen). Hiermee krijg je inzicht waar bepaalde patronen vandaan komen en hoe je deze patronen, samen met de blokkades kunt loslaten.

LEERPUNTEN
In deze workshop leer je de blokkades te ontdekken die ervoor zorgen dat jij je echte verantwoordelijkheid niet neemt. Vervolgens ga je die aanpakken. Dit heeft een positieve invloed op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Je durft weer vrijheid te voelen.

VERLOOP VAN DE DAG
De Groeiworkshopdag begint om 10.00 uur in de ochtend en is rond 17.00 uur afgelopen. Tussen de middag is er een gratis lunch. Tijdens de dag is er koffie, thee en lekkers. Je hoeft dus niks mee te nemen.

KOSTEN
De kosten van een groeiworkshop zijn €,-.

DATUM
De groeiworkshop Groeien in verantwoordelijkheid wordt gehouden op

HOMEPAGE_DE_SMEDERIJ6

ONZE OPLEIDINGEN

WORKSHOPS & REIZEN