Meedogenloze mensenjacht
De regio Peelland vormde bijna 425 jaar geleden het decor voor een gruwelijke, meedogenloze mensenjacht. In het jaar 1595 vonden 25 vrouwen er de dood, de meesten op de brandstapel, nadat ze als heks waren veroordeeld. De vervolgingsgolf in dit deel van het toenmalige hertogdom Brabant is een van de grootste die in de Lage Landen hebben plaatsgevonden. De eerste arrestaties en processen vonden plaats in juni 1595 in (Soerendonk) Cranendonck. Begin juli werden een oude vrouw en een moeder met haar twaalf jaar oude dochter verbrand. Ze waren in het dorp Soerendonk beschuldigd van kwaadaardige toverij en zouden de dood van mensen en dieren, bederf van gewas en andere wandaden op hun geweten hebben. Een vrouw uit Maarheeze, die ook werd verdacht, pleegde in gevangenschap zelfmoord op de zolder van het kasteel van Cranendonck te Soerendonk.

De Hekserij zit soms nog in je (familie)systeem
Heksenvervolging, inquisitie en middeleeuwse ziektes. Patronen hiervan kunnen nog in jouw (familie)systeem zitten. Op deze excursie gaan we onverwerkte emoties, gevoelens en patronen loslaten die je hiervan meedraagt. We bezoeken een expositie en wandelen door het Cranendonckse bos om een en ander te ervaren en op te pakken.

Meer weten?
Vanuit de Smederij organiseren we regelmatig reizen en excursies onder de naam BelibasteReizen. Wil je meer weten over de excursie Heksenjacht? Op BelibasteReizen.nl vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor deze excursie.  

HOMEPAGE_DE_SMEDERIJ6

ONZE OPLEIDINGEN

WORKSHOPS & REIZEN